Molimo, odaberite dostavno područje:

OPG Prepelice Perečinec

OPG Prepelice Perečinec
O proizvođaču

OPG Prepelice Perečinec bavi se proizvodnjom prepelica, jaja od prepelica i svježeg mesa od japanskih prepelica.

DOSTAVA

Od početka 2008. uveli smo dostavu jaja i mesa prepelice za grad Zagreb i njegovu užu okolicu. Ovo je tek prvi korak u nastojanju da jaja naših prepelica dođu što prije i što svježija u Vaš dom.

PAKIRANJE

Radeći neprestano na unapređenju ponude OPG-a Prepelice Perečinec, uveli smo moderna pakiranja jaja i mesa japanske prepelice.

Jaja prepelica pakiramo u plastične kutijice zapremine 12 komada jaja. U svakoj kutiji jaja je deklaracija sa osnovnim svojstvima jaja i načinima njihove konzumacije.

Meso japanske prepelice stavljamo u pakiranja od po 5 očišćenih prepelica. Pakiranje je u industrijskom podlošku od stiropora, a omot je od prozirne folije.

Opis proizvodnje

U našim krajevima još uvijek se nedovoljno zna o uzgoju i koristi japanskih prepelica. Kao što sam naziv govori japanska prepelica je podrijetlom iz Japana, gdje je prvobitno bila cijenjena kao ptica pjevačica. Međutim, novu vrijednost japanska prepelica dobila je nakon što je otkrivena ljekovitost njezinih jaja i mesa.

ISHRANA

Japanska prepelica hrani se posebno spravljenim koncentratom koji sadrži sve što je potrebno za njezin normalan život. Uzgajivači sami spravljaju smjesu pri čemu moraju voditi računa o dovoljnoj količini vitamina i minerala za njihov uspješan razvoj. Temperatura u kojoj obitavaju treba biti od 16°C do 18 °C, a obzirom da ne zauzimaju veliki prostor mogu se držati zajedno s ostalom peradi. Brzo napreduju pa se prva jaja mogu očekivati za cca. 50 dana starosti. Svakih 17 sati snesu po jaje, a najbolje rezultate daju ukoliko se drže u malim kavezima praktičnima kako za hranjenje tako i za sakupljanje jaja.

KARAKTERISTIKE

Japanska prepelica spada u red sitne peradi. Njezina dužina je 18 cm od čega 3 cm otpada na rep. Smeđe-siva boja perja je standardna, dok se mutacijom gena može dobiti čak i bijela koja je iznimno cijenjena.

Mužjaci imaju malo šira i izbočenija prsa, a tamna pjega nalazi se na podvratku i iznad očiju. Jako su agresivni što posebno pokazuju reakcijom na uljeze odnosno druge mužjake u svom jatu. Jedan pijetao podmiruje 3 do 5 ženki, a ako je u jednom kavezu više pijetlova sukobi među njima su česti, a time i uginuća slabijih mužjaka.

JAJA JAPANSKE PREPELICE I NJIHOVA KONZUMACIJA

Već nekoliko stoljeća se u japanskoj, kineskoj i ruskoj literaturi nalaze članci o ljekovitosti jaja japanskih prepelica za ljudski organizam, a posebice za krv, krvotok, jetru, želudac, bubrege i mozak. Osim toga, jaja povoljno djeluju na metabolizam uopće, jačaju kondiciju i imunitet organizma.

Po kemijskom sastavu, jaja japanske prepelice sadrže, u odnosu na kokošja: 5 puta više fosfora i kalija, 7 puta više željeza i 10 puta više vitamina B kompleksa. Pored toga, u znatnoj mjeri sadrže vitamin A i izvjestan broj aminokiselina, što ih čini iznimno zdravom namirnicom. Ne sadrže kolesterol, a sa samo 15 kalorija predstavljaju pravu energetsku "bombu".

Jaja japanske prepelice koriste se za liječenje: arterioskleroze, posljedica srčanog infarkta, povišenog kolesterola, povišenog tlaka, čira na želucu i dvanaesniku, dijabetesa, tuberkuloze, bronhijalne astme, migrene, anemije, kancerogenih bolesti. Pri liječenju navedenih bolesti potrebno je popiti kuru od 240 jaja, koja se piju svježa, razmućena, natašte i pola sata prije doručka. Konzumiraju se sama ili s dodatkom šećera ili meda (ukoliko nije riječ o dijabetesu), limunovog ili kakvog drugog soka.

Preporučena terapija:

 • Djeca od 3-10 godina - 3 jaja dnevno - 80 dana
 • Ostali (preko 10 godina) - 4 jaja dnevno - 60 dana

Prve godine liječenja preporučuje se uzimanje jaja japanskih prepelica u dvije kure s pauzom od 3 mjeseca. U svakom slučaju prije početka liječenja jajima, potrebno je konzultirati liječnika.

Jaja japanske prepelice čuvaju se u hladnjaku na temperaturi do 8°C u trajanju do 30 dana. Zakonski propisi nalažu redovitu analizu zdravstvene ispravnosti jaja, međutim, nisu za konzumaciju ona jaja kod kojih je očita oštećenost ljuske (iz bilo kojeg razloga) bez obzira na njihovu starost.
Kod nas se veterinarska kontrola obavlja svakih 30 dana.

Galerija slika
OPG Prepelice Perečinec OPG Prepelice Perečinec OPG Prepelice Perečinec OPG Prepelice Perečinec
Kontakt info
 • Naziv: OPG Prepelice Perečinec
 • Kontakt osoba: Ivica Perečinec
 • OIB: 03065224317
 • Adresa: Novo Čiče
 • Mjesto/Grad: Čička Lazina 6
 • Telefon: 01 6262 593
 • Mobitel: 091 6262 593
 • Email: ivica@prepelica.info
 • Web: www.prepelica.info
 • Ocjena:

Ocjene & Komentari

Napiši komentar


Vaše ime:


Vaš komentar:
Ocjena proizvoda: Loše Odlično


Unesite kod sa slike ispod: