Molimo, odaberite dostavno područje:

Bioherba d.o.o.

Bioherba d.o.o.
O proizvođaču

BioHerba je obiteljsko poduzeće osnovano početkom 2009. godine sa željom da objedini i uzdigne na viši nivo obiteljsku tradiciju primarne proizvodnje povrća i bilja i prerade vlastititih sirovina u gotove proizvode.

 

"Organski uzgojena hrana neusporedivo je boljeg i prirodnijeg okusa jer na tržište dolazi svježija."

Opis proizvodnje

Primarna poljoprivredna proizvodnja temelji se na ekološkim načelima, bez upotrebe herbicida, pesticida ili bilo čega drugoga proizašlog iz kemijskog laboratorija. Gnojidba oranica je zelenom gnojidbom uz dohranu gnojivom iz biljaka i ljekovitih biljaka (kopriva, gavez, preslica...). Zaštita od bolesti i raznih štetočina je također biljnog porijekla. Biljke štitimo čajem ili juhom od ljekovitog bilja (preslica, češnjak, kopriva...).

Ekološka poljoprivreda zapravo promiče i potiče biološku raznovrsnost uz puno poštivanje i podržavanje prirodnih bioloških ciklusa i biološke aktivnosti tla. Ovim se nazivom naglašava činjenica da takva poljoprivreda poštuje živa bića i u procesu uzgoja koristi žive, organske tvari. U ekološkoj poljoprivredi ne koriste se kemikalije štetne za okoliš koje bi mogle onečistiti kišu ili podzemne vode. Naime zbog ekorištenja pesticida i ostalih konzervansa voće i povrće ne može doći sirovo i nezrelo te stoga kada na policama trgovina ugledate ekološko voće i povrće možete biti sigurni da je ono potpuno zrelo i spremno za konzumiranje.

Svakako je važno naglasiti da povrće i voće nakon ekološkog gnojenja posjeduje znatno veći sadržaj vrijednih tvari od istih biljaka gnojenih umjetnim gnojivom. Isto tako biljke uzgojene po načelima ekološke poljoprivrede sadrže 28% više vitamina C, 18% veći sadržaj bjelančevina, 19% više ugljikohidrata, 18% više kalija, 10% više kalcija, 13% više fosfora i čak 77% više željeza.

Za preradu koristimo sirovine izrasle na našim poljima i pod kontrolom su nadležne Eko stanice. U preradi ne koristimo nikakve aditive, emulgatore, bojila ili bilo kakve kemijske preparate već se oslanjamo isključivo na tradiciju ovih krajeva i iskustvo naših starijih naraštaja uz dozu suvremenih promišljanja.

Galerija slika
Bioherba d.o.o. Bioherba d.o.o.
Kontakt info
  • Naziv: Bioherba d.o.o.
  • Kontakt osoba:
  • OIB: 14615523915
  • Adresa: Selska ulica 36
  • Mjesto/Grad: Zlatar Bistrica
  • Ocjena:
Proizvodi
Prikaži:
Sortiraj po:
Cikla u jabučnom octu 720 ml
20,00 kn
Količina: 720 ml
Domaći ajvar blagi Bioherba 370 ml
22,00 kn
Količina: 370 ml
Domaći ajvar ljuti Bioherba 370 ml
22,00 kn
Količina: 370 ml
Miješana salata 720 ml
20,00 kn
Količina: 720 ml

Ocjene & Komentari

Napiši komentar


Vaše ime:


Vaš komentar:
Ocjena proizvoda: Loše Odlično


Unesite kod sa slike ispod: